Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pátek 9. května 2014

Fashion blogerka?



Co znamená být fashion blogerkou?

Dříve by mne tahle otázka ani nenapadla, přece jen.. Řeknete si, to je přece jasné, ne?

No děvčata a chlapci, v poslední době mi to až tak jasné nepřijde..


Je pravda a upřímně to přiznávám, že ani já jsem se svého konceptu úplně nedržela a oproti článkům v minulých letech trošku zlenivěla a přidávala více obrázků než typů a názorů. Nebylo to z nedostatku inspirace, ale spíše zkrz zájmy mimo blogovou sféru, což jistě chápete a například mí Instagramoví přátelé maximálně chápou :-)

Tedy fashion blogerka by dle mého měla své čtenářky inspirovat v oblasti módy. A to jak outfity, tak svými zkušenostmi, radami a typy. Jak doporučeními ohledně zajímavých obchodů či jednotlivých fashion kousků a podobně.

Jenže když si v poslední době pročítám české módní blogy, přijde mi to jako přehlídka toho, co kdo dostal v rámci spolupráce. A pozor, tím myslím především zboží zdarma od asijských eshopů nevalné kvality, které vídám i u velmi populární blogerek prezentujících se převážně nákladnými a luxusními kousky. A to mi vadí!

Řeknete si a co, třeba je to kvalitní a ještě za pár kaček! Opravdu? Proč pak nalézáme tyhle ,,dary"  prezentovány jako nenošené na jejích bazárcích, Votočvohozech či Facebookových výprodejích? Připomíná mi to kauzu kosmetických blogerek, kdy jsme se hromadně podivovaly nad tím, proč některé z nich chválí i šunty. Přece kdo by stál o další zboží té dané firmy/značky, když mu xy věcí nevyhovovalo?

Možná si myslíte, že jsem zahořklá protože mi nikdo nic nenabídl a proto ostatní pomlouvám? Opravdu?

A víte, jak takové spolupráce fungují? Buď vám zástupce toho konkrétního eshopu sám napíše na email a nebo odkaz na spolupráci s blogy jednoduše najdete na jejich stránkách. Tedy stačí být hbitá a jakmile jiná blogerka přijde s novým eshopem, není nic jednoduššího, než jim sama napsat. 

Pak stačí na blog postnout tzv. wishlist, samozřejmě s přímými odkazy na eshop, na který čtenáři musí kliknout, aby vůbec tušili, o čem jejich oblíbená blogerka mluví. Jen se samozřejmě nikdo nezmíní o tom, že z každého klidnutí jde na účet dotyčné u toho prodejce jeden $, za které si po nastřádání dostatečné částky může objednat zboží. Už jsem dokonce i zažila blogerku, která si ze zoufalství ,,musela" vybrat zboží i proti jejímu přesvědčení ohledně inspirovaných věcí, jen aby své body udala..

A odměna pro čtenáře, kteří takhle dotyčnou ,,sponzorují"? Dárky, soutěže či alespon poděkování? Ani náhodou! Dočkáte se chlubícího článku a následně odkazu na sekáček, kde si tu věc (bohužel často nadhodnocenou) můžete pořídit.

Možná si řeknete že přeháním, ale když už i zapřísáhlé kosmetické blogerky začnou přidávat outfit posty, které jsou často sporné a čtenáři negativně hodnocené, samozřejmě vždy ve větší či menší míře složené z darovaných věcí, přijde mi to moc!

Ano, mnoho z nás a ty ohromně úspěšné kočky obzvlášť, blozím opravdu věnují více než dost ze svého soukromého času a člověk si možná časem řekne, že by nebylo špatné si na tom i trochu vydělat. Ale člověk by si měl udržovat nějakou úroveň a za svými příspěvky si trvat! Nemyslíte?

Copak vy věříte vychvalování eshopu, jehož veškeré poskytnuté zboží blogerce vzápětí naleznete v jejím bazárku? Na druhou stranu, většina slečen a dam, které mám na mysli, mají ruku v ruce s blogem i vlastní eshopy a věřte mi, že to je ohromná reklama! Prezentujete své  zboží přímo na sobě, vaše čtenářky věkové kategorie kolem dvaceti let, pro které jste ikonami, chtějí být jako vy. Tak to samozřejmě běžně funguje a hlupák je ten, kdo toho nevyužije, to uznávám.


Jen mě osobně vadí výše zmíněné způsoby spolupráce, o které za:
a) čtenář často neví že podpouje, 
b)blogerka které důvěřuji že podporuje kvalitu, prezentuje šunty 
c)blogerka nepřizná, že jí zboží nevyhovuje a posílá dále, tím pádem v ni posléze ztrácím důvěru..

Nebylo by lepší se vrátit k našim počátkům a dělat blog prostě pro radost, s kvalitními fotkami a dvěma třemi kontrakty ročně, které stojí za to a i čtenářům něco přinesou?

Napiště mi, co si o mém článku myslíte, s čím jste se setkali a s čím třeba nesouhlasíte. Budu ráda za každý názor a třeba jsem mezi některé z vás vnesla i trochu té osvěty, co vy na to?

79 komentářů:

  1. mas pravdu, naprosto s tebou suhlasim :) ja na to ani neklikam a take clanky hned prechadzam..neverim tomu..a tiez ma otravuje, ked je na kazdom blogu to iste.. ano, je pekne dostat nejaku vec zadarmo, ale este krajsie, je byt originalna a nebyt ovečka a opakovat po druhych..keby mi ponukli jednu vec a viem, ze to uz x-blogeriek prezentovalo, tak by som to urcite nerobila..kebyze som prva, ktorej to ponuknu a este som to nikdy nevidela, spolupracu vezmem.. takto bloggerky stracaju svoju vynimocnost, ked sa opičia jedna po druhej..

    http://veronikakrasnicka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru děkuji za názor a je fakt, že ty blogerky svoji unikátnost tímto ztrácejí..

      A kdyz vidím tzv. recenzi na tu stejnou vec u tri lidi v rozmezí dvou dnů, už mě to nezaujme..

      Vymazat
  2. Ahoj Veru, zdravím!
    Teda to jsou mi věci, takhle při pátku:-))
    Je fakt, že jsem si všimla, že dost bloggerek má na svých stránkách spoustu věcí z asijských e-shopů..(ale jak to funguje -s těmi body, to jsem netušila) je to až hrůza, jsme zaplaveni asiaty na každém rohu a ještě toho kvanta objednávat....to nechápu...No vlastně, když je to zadarmo...tak ať ostatní závidí...
    Je smutné, že opravdu málo holčin už píše blog pro radost, jen tak pro sebe a pár svých kvalitních čtenářů.
    Moc se mi také nelíbí, jak některé bloggerky prezentují nějaké kousky k recenzi pro firmu, ale už se neobtěžují to uvést (koukala jsem jak blázen - jedna tazatelka se ptala, kde že se dá uvedený produkt koupit a milá bloggerka se jí vysmála, že nedá, ještě ani není v prodeji, že jej testuje pro tu a tu firmu...to je velmi sprosté).
    Velmi si vážím bloggerek s vkusem, také těch, které vědí, že méně znamená někdy více, těch které si sami dokáží ušít, rozpoznají materiál, mají své články promyšlené a nevycucané z paty... a neapelují na všechny světové strany, Já - že jsem ta nejlepší.
    No prostě, jsou bloggerky a bloggerky - jako jsou kamarádky a kamarádky.
    Pozorný čtenář jistě chápe a vybere si!
    Zdravím, Alča.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alčo, naprosto se s tebou ztotožňuji a je pravda, že člověk už z reakcí v komentářích bohužel často rozliší, kdo dělá blog pouze pro sebeprezentaci a z toho plynoucí výhody a kdo chce svým čtenářkám něco dát a dělá to s radostí.

      Vymazat
  3. Ahoj Verco,
    neco podobneho si myslim uz delsi dobu a na wishlisty s prokliky jsem uz vylozene alergicka.Fashion blogerky jsem sledovala kvuli trendum, inspiraci pri kombinovani atd., ne kvuli polopruhlednemu tricku, ktere vypada jako tricetkrat vyprana uterka, hrde se nazyvajici tunika.Prijde mi to...trapne a hloupe, zvlast u holek u kterych vim, ze vzapeti totez prodaji na VV nebo Omlazku.
    Tebe mam rada i proto, ze si drzis latku, nemas potrebu postovat kdejaky hadr desetkrat do tydne a i fotoprezentace ma stabilne vysokou uroven.A v neposledni rade jsi pro me prototypem krasne, prijemne a inteligentni zenske.
    Krasny den preje Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucko!

      Děkuji ti za milý vzkaz a taky za tvuj nazor.

      Já osobně už otupěla a davové šílenství po asijských eshopech na blozìch mi už nevadí tak moc jako dříve. Ona sama blogerka ztraci svoji duvěryhodnost, když na blogu prezentuje znacku xy a pak VŠE obratem posila dál.

      Ale tohle NUCENÍ, aby člověk v článku klikl na odkaz, aby věděl o čem je řeč mi vadí opravdu hodně!

      Tedy buď nebudu vědět o čem je řeč a nebo MUSÍM blogerku podpořit u daného prodejce at chvi nebo ne!

      Vymazat
  4. Poslední dobou si toho také všímám. Já na spolupráce nereaguji, protože v ně nějak nevěřím. Musela bych něco plnit proti své vůli. Koupila jsem si tři věci na persunmall ve slevách i na Choies a už to nikdy neudělám, protože ty věci nejsou kvalitní. Musela jsem to opravovat. Trochu se i bojím, jestli nejsou některé materiály toxické, když i mezi věcmi od HM, Nike atd. tedy známých značek našli škodlivé materiály. Ráda si šiji, ale také si říkám, zda jsou ty materiály zdravotně nezávadné. Vše se vyrábí v Číně a když čtu články o jejich neekologii, bojím se. Trochu jsem odbočila, ale ono i toto souvisí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já v začátcích rozmachu tebou zmíněných i jiných eshopů ze zvědavosti klikla na jejich podmínky spolupráce pro blogery a jednoduše si řekla, zda to mám zapotřebí?

      Mít na blogu banner, vypsat wishlist s fotkami a hlavně odkazy tak chytře, aby na to neuvědomělé čtenářky klikaly atd.

      Za prvé nebudu přece dělat reklamu někomu, jehož zboží jsem ještě neviděla a taky mám zájem si v blogovém světě udržet nějakou úroveň a především důvěru čtenářek!

      A děkuji, že jsi sama potvrdila (ne)kvalitu těch věcí, u tolika kusů už to težko byla náhoda :-(

      Vymazat
  5. Je ti jasné, že tě ty, kterých se to týká nebudou mít rády?;) V blogovém světě se nerado čte o tom, jak to doopravdy je. Já si myslím, že nejde jen o fashion blogerky. Osobně je mi vcelku jedno, co kdo na blogu prezentuje. To co mě zajímá, tak se mrknu, po čase odebírání některých blogů to člověka trkne, dle frekvence odkazů. Ale jak jsem psala, pokud je to věc, kosmetika, oblečení, které mě zajímá a líbí se mi, tak sleduji dál a čerpám inspiraci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebude to poprvé a naposledy co někomu šlápnu svým článkem na kuří oko a myslím si, že některé z mnou sledovaných blogů si to i uvědomují a třeba mi i časem dají zapravdu.

      Ono objednat si něco zdarma je lákavé a proč to nezkusit, samy pak vidí, zda je to zboží kvalitní.

      Jen mě osobně vadí způsob získávání toho kreditu pro nákup a myslím si, že by toto měly čtenářky vědět!

      Vymazat
    2. Přesně to získávání kreditu mi taky vadí a ješt víc mě točí, že jsem na to nejmenované skočila :D.

      Veroniko, asi mě poznáš podle IP, myslím si o tvém vkusu a gramatice své atd..., ale přijdeš mi jako rozumná žena a líbí se mi, že v tomhle nejdeš s proudem. Navíc, a to je asi nejdůležitější, máš fakt talent na focení, tvoje fotky mají stabilně vysokou úroveň a i když se mi často nelíbí, co nosíš, tvůj smysl pro kompozici mi stejně nedá, a podívám se :D.

      Na druhou stranu, spousta lidí nakupuje takové ty levné boty za 5 liber, šmuky a doplňky z ebaye, czech chicks je dokonce prodávají za mnohonásobek ve svém shopu, tak jaký je rozdíl v tom, že se teď ebay přesunul na choies?

      Vymazat
    3. Ahoj kočko!

      Děkuji ti za upřímný komentář a věř mi, že jsem za něj ráda. kdyby se můj vkus líbil naprosto všem, přišlo by mi to divné, celkově by ten blog působil neautenticky, přece nikdo se nemůže zavděčit všem. A pokud je to takhle slušně podané, oceňuji to.

      Focení mě baví, i když by mi určitě neuškodil nějaký kurz a ano, správná kompozice dokáže nápadem obyčejnou fotku posunout daleko výše. Děkuji ti, že i přesto, že jsme každá stylově někde jinde se ke mě vracíš se alespoň pokochat fotkami, vážím si toho a třeba časem najdeme společnou řeč.

      Ebay, Choices, everithink5pounds, vietnamci, OKshop atd. Vše to má stejný původ, kvalita je různá a je na každém z nás, jestli je ochotný to nosit. Sama pár věcí z některých těchto obchodů mám, většinou mi vyhovují, ale jsou to takové ty jednosezonní záležitosti se kterými se člověk beze smutku po sezoně rád rozloučí.

      Vymazat
  6. Ahoj
    Sama víš jaký mám na to názor.. mohli by jsme si o tom psát hodiny. Bohužel tento článek někomu otevře oči a nebudou takové blogerky podporovat! A někdo si řekne že to může být závist a své kočky se nevzdá i když je to smutné. Ale ten kdo je aspoň trošku při smyslech by měl toto pochopit! Opravdu to není jen výkřik do tmy!!!
    Proto tvůj blog budu sledovat a hltat tvé detaily, protože ty nikdy na své kvalitě neztratíš !!!! Jsi svá a pro mě dokonalá blogerka! ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Taky mi vadí, kam se blogerství v Čechách zvrhlo. Názorům na věci už člověk prakticky nemůže věřit, protože neví, jestli to není reklama. Inspirativní už většina nejznámější blogerek není vůbec, protože pouze předvádí oblečení z velkých řetezců, které je zrovna in a mají všechny stejné kusy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě by třeba nevadilo to, že má blogerka sponzorované oblečení. Ale je potřeba přiznat na rovinu, když to není úplně kvalitní třeba. Takové holky bych si vážila a věřila jí její doporučení. Jaký je vůbec smysl takových spoluprácí, když se mi to oblečení stejně nelíbí či nehodí a poslílám jej dál? Jen profit?

      Vymazat
  8. Úplně s tebou souhlasím, krásně napsáno, víc nemám co dodat;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Tie blogy u ktorých sa to hmýri recenziami a wishlistami na lacné (väčšinou čínske) e-shopy už nesledujem. A zaujímavé je, že som to videla u blogeriek, ktoré na to nie sú odkázané. Dokonca jedna tvrdila, že nevedela, že ten tovar je inšpirovaný...ale keby to vedela....:D No darmo, niekto sa evidentne drží hesla, zadarmo nech aj črevá trhá :) Super článok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, jsem ráda že jsi jedna z těch co sama procitla a uvědomuje si to.

      A ano, taky si občas říkám, proč všichni v určitou dobu nosí to stejné, copak fashion blogerka-insirace, neví kde se inspirovat?

      Proto jsem už v létě napsala článek PROČ ZE MĚ NIKDY NEBUDE SPRÁVNÁ FASHION BLOGERKA, mě zkrátka tyhle masové trendy neberou a když, tak většinou až jaksi po sezoně.

      Vymazat
  10. Naprosto s tebou souhlasím, perfektní článek. A blogerku, která si ze zoufalství "musela" něco vybrat, znám taky. Je to smutné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chudera, že? Holt někteří to blogování mají skutečně náročné..

      Vymazat
    2. Ještě to podle mě prezentovala tak, že musí, ale vlastně se ji libi....

      Vymazat
    3. Když musíš tak musíš aneb těžce vydřené korunky z proklikávání nic netušících čtenářek :-D

      Vymazat
    4. Na tuto "taktiku" nedávno přišla kamarádka a já jen zírala... Pak se člověk diví, kde na to ty blogerky berou a když se jich člověk slušně zeptá, tak jen odseknou, že si na to "vydělaly" (jak ale, to už neřeknou, že).

      Vymazat
    5. Jen si vzpomínám, jak to vypadalo před třemi lety, když jsem s blogování začínala..

      Blogerky pro nás byly kamarádky, které rády poradily, vyšly vstříc, byly rády za každý komentář a vážily si čtenářek. A dnes? Tohle jednání je jen ukázka toho, jak si váží těch, které je ,,udělali", protože bez čtenářů by blogy jaksi nebyly, že.

      Vymazat
  11. promiň, ale tohle mi zní opravdu hodně zahořkle. a opravdu nevím, kdo ti kdy nabízel dolar za každé prokliknutí, mně tedy nikdy nikdo. to můžu říct upřímně. stejně tak jako to, že o každém kusu oblečení řeknu pravdu - hadry bych nikdy NIKDY nenosila. a snažím se i pořádat různé soutěže pro mé čtenáře... opravdu by mě zajímalo, co za "levé" blogerky to sleduješ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naty, nemůžeš to přece brát tak osobně a házet všechny do jednoho pytle.

      Vidíš sama, že jsi světlá vyjímka v tomto asijském kolotoči a děláš něco i pro čtenářky, ne jen pro svůj profit.

      To ti chválím a vážím si tě za to!

      Vymazat
    2. Zapomněla jsem ti ještě napsat.

      Podívej se na podmínky spolupráce s blogery u např. Persunmall a uvidíš, že tak to opravdu funguje. Na blog si blogerka musí dát tzv. wishlist s odkazy a za každé kliknutí jí jde na účet eshopu jeden bod rovnající se 1$, za který si může objednat zboží.

      Nebuď naivní, ověřuj si fakta a pak mi třeba dáš zapravdu.

      Vymazat
    3. tak to je pro mě novinka. s Persunmall jsem jednu chvíli také spolupracovala, a na tohle bych jim nekývla. tak netuším, na koho to zkouší. každopádně já na tyhle levárny vážně nejsem. nějaký wishlist jsem kdysi dávno možná také dělala, ale určitě ne s vědomím nějakého zisku, prostě se mi ty věci líbily. kdyby to byl hadr, napíšu to, tak jako jsem to napsala třeba o Romwe...
      možná jsem naivní, ale stejně pořád věřím, že většina blogerek snad tohle nemá zapotřebí. neříkám, že se ale nenajdou výjimky...

      Vymazat
    4. Naty, jsem ráda že jsme si to vyjasnily a jak vidíš, ty podmínky spoluprácí se asi mění.

      I mě takový přístup vadí a proto vznikl tento článek, nic jinéhov tom není.

      Vymazat
  12. Preco je v tebe stale tolko zloby? Vsetci vieme na koho narazas, len sa zbytocne strapnujes, mala som tvoj blog niekedy velmi rada, ale uz si sa vyfarbila niekolko krat :-( skoda ze sa nestaras radsej sama o seba a co sa tyka inspiraciek, mas ich tiez niekolko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obávám se, že můj blog nikdy nebude je kamarádský a sluníčkový vůdči všem. Takový totiž svět není a já se za své zde již mnohokrát publikované názory nestydím.

      Jsem ráda, že uznáváš, že o takových blozích také víš a upřímně. Ne zloba, ale velké zklamání mne donutilo napsat tento článek, když další z velkých blogů který mi.je svým způsobem velkou inspirací, začal propagovat v článku uvedený způsob vynucování si kreditů od čtenářek..

      Pokud osvětě a sdílení názoru říkáš ztrapňování, tak ano, přiznávám se k trapnosti a jsem ráda, že v tom viz reakce nejsem sama.

      Každopádně ti děkuji za názor, i nesouhlasný postoj nás může posunout dále a já respektuji každý názor už od počátků blogu!

      Vymazat
  13. Musím souhlasit s Natálií, já co třeba sleduju za blogerky tak jsou to všechny fajn holky, které dělají nespočet soutěží, jsou vděčné za možnost nějaké "rozumné" spolupráce a dokážou si vybírat co budou prezentovat a jak. Typickým příkladem je třeba Lucy z Cup of style. Přijde mi že házíš všechny do jednoho pytle a není to vůči všem fér. Spíš mi přijde že sis potřebovala vybít zlost, i když netuším proč ani na koho, ale snad ti to pomohlo ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Leno!

      Tak jak svět není jen černý a bílý, tak ani já nerozlišuji pouze na blogerky co spolupracují s asijskými eshopy a ty které ne.

      Jak jsi jistě pochopila, článek je napsán především o způsobu ucení získávání kreditu pro nákup, který mi vadí a o nedůvěře v blogerky, které všechny propagované věci obratem zpeněžují v bazarech.

      To jak jistě chápeš se těch tvých rozumných a vděčných, které pro čtenářky skutečně něco dělají netýká a pak není třeba mne obviňovat ze zlosti.

      Vymazat
    2. Také na mě působí článek tak, že ti konkrétní osoba pije krev a ty to filtruješ takto. A ramda bys, aby ti čtenáři přitakávali..:D

      Vymazat
    3. Nikdy jsem svým čtenářům nic nevnucovala a vždy byla nakloněna diskuzi, at byly jejich názory i třeba nesouhlasné.

      Pokud tobě nevadí donucovací prostředky blogerek vedou k jejich výdělku na bazarech, nijak ti to neberu.

      Článek není o jednom konkrétním blogu, což z něj ostatně velmi snadno vyčteš a pokud stále nechápeš, přečti si zkušenosti ostatních čtenářek v komentářích.

      Vymazat
  14. Blogerské spolupráce mi nevadí, to je každého věc, prezentuje tak svůj blog. Vadí mi, ale, že dřív jsem určité fashion blogerky sledovala, protože se krásně oblékaly do věcí, které si můžeš zajet koupit do kamenného krámku, obchoďáku (jedno jestli levné nebo dražší kousky)... Opravdu mi byly v mnohém inspirací. Bohužel teď mi přijde, že nenosí nic jiného než oblečení ze zmíněných asijských eshopů. Já osobně už na ty odkazy vůbec neklikám, jen si na to najedu a vidím.. Pak většinou klikám na křížek, protože se to tím pro mě stává nezajímavé. Já oblečení přes internet moc nenakupuji a když, tak určitě ne od asijců, kde je velikost S sporná a já mám přeci jen docela ženské tvary, i když jsem drobná. Takže abych to shrnula... chybí mi u nich inspirace, protože takhle si můžu rovnou otevřít ten eshop a vyjde to nastejno. Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét, já zase nijak nakupy online neodsuzuji, na takovém Asosu už nakupuji léta..

      Ale je fakt, že je stále příjemnější si věc vyzkoušet at člověk ví jak sedne.

      Na druhou stranu jsem zazila blogerku taktez prezentujici obleceni z urciteho asijskeho eshopu jako skvělé a až po několika poznámkách v komentářích přiznala, že ji šaty škrábaly a musela je upravovat.

      O tom uplne ale dnesni clanek není, at si holky chodí třeba nahé.

      Mě vadí ty taktiky získávání zboží bez vědomí čtenářů a následná nedůvěra, kterou vůdči takovým dříve oblíbeným blogerkám pocituji.

      Vymazat
    2. Je pravda, že mi přijde divné, že u pár blogerek snad není článek, kde by nebyl odkaz hlavně na ten jeden eshop.... A může jít třeba o článek o vlasech, kde je z vlasů vidět možná tak barva, ale dole je zaručeně odkaz na naušnice, tričko atd. co je náhodou na fotce taky.... No, pár věcí, které jsou na těchto eshopech jsem měla možnost vidět naživo a musím říct, že je to prostě věc od ťamanů, což neodsuzuji, ale za ty peníze si můžu koupit kvalitnější věci. Takže si občas říkám " To jako fakt dala takovou sumu za takový boty, kabát, cokoli..." Přijde mi to trochu divné, ale můžu se mýlit. Každopádně ta reklama na ty eshopy u těch holek je a mě to už docela unavuje. Proto je už moc nesleduju. Už pro mě nejsou tou inspirací, kdy si prostě řekneš " to je krásná halenka, hele je ze Zary, tak tam skočím a podívám se na ní, ta by se mi šikla."

      Vymazat
    3. On si člověk udělá obrázek sám už jen podle přístupu některých blogerek, každopádně nevidím důvod proč nepřiznat, že to vlastně dostala v rámci spolupráce. Ale ono si uděláš o kvalitě představu sama, když to pak u těch holek najdeš k prodeji.

      To jí opravdu vše nesedlo? Je to nekvalitní? Dělá to pro peníze? Nevím, ale ta nedůvěra tam je a já svým blogerkám chci věřit jejich názory a doporučení.

      Vymazat
    4. Verco, to je myslim to, co napadne obcas kazdou ctenarku.Nove posty s oblecenim a tou silenou bizu, ktera je dnes na kazdem druhem blogu a za tyden je to na bazaru.Chapu, ze zrovna blogerky musi tocit satnik a prodavat veci, stejne tak chapu, ze obcas je koupe unahlena, ale pokud mi neco kvalitou i jinak nesedne, nebudu to preci opakovane objednavat, abych se toho ihned zbavila.
      mne treba nesedi EL Idealist, ale asi by me povazovalo okoli za blazna, kdybych ho co mesic opakovane kupovala a po tydnu prodavala.A bohuzel tak na me pusobi opakovane posty s oblecenim eshopu, ktere nektere blogerky produkuji na svem blogu.
      Mysli si to urcite vice lidi, ale ty jsi prvni, ktera to otevrene rekla a popsala, jak takova spoluprace probiha.

      Vymazat
    5. Luci, ono je rozdíl prodat sem tam něco, ale prodávat téměř vše do měsíce od recenze?

      Jsem ráda, že jsem tento článek napsala, i přes třeba některé negativní napadající komentáře já mám svědomí čisté a chtěla bych, aby mé čtenářky i u ostatních blogů měly možnost volby.

      Děkuji ti za vzkaz a tvůj názor!

      Vymazat
  15. Teda, docela koukám. Jako vím, že některé blogerky řeknou, že něco dostaly od toho nebo toho asijského eshopu. Ale že to funguje takhle mě docela šokovalo. Je fakt, že jsem si poslední dobou říkala, že na velkém množství blogů se skoro v každém příspěvku objeví něco z asijského eshopu. Některé blogerky mi už přijdou oblečené jen do tohoto oblečení.Možná jen krom kabelky a bot. Já si objednala ze sheinside jednou a byla to katastrofa. A nejsmutnější je, že ty věci nejsou ani levný. Kdyby byly fakt za babku, tak ještě budiš. Ale ten hadr co mi přišel...no škoda mluvit. Tím moje nakupování v asijských eshopech končí. Jsem ráda za tento tvůj článek :) Díky za odvahu a hodně úspěchu v blogování :) Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, jsem ráda, že jsem mohla přinést trochu osvěty a bohužel, je to tak.

      Tohle na některých blozích znamená slovo spolupráce a napadlo by tě, že má tohle vůdči svým čtenářům tvá blogerka zapotřebí?

      Vymazat
    2. Je pravda, že u některých blogerek jsem narazila i na reakce, že když se jich někdo zeptal, proč objednává z těchto eshopu, když píše, že si kupuje jen kvalitní věci a reakce byla taková, že s nima spolupracuje, takže jí horší kvalita nevadí.A to velmi arogantně psané. Sice k něčemu napsala že to nebylo nic moc, ale pak skoro v každým postu ootd je odkaz na nějaký asijský shop. Od té doby jsem jí přestala úplně sledovat. Mě hlavně přijde směšné, že jsou pak oblečené celé z hadrů z těchto eshopů a k tomu celine kabelku a designové boty. Ale je fakt, že tento způsob dávat to blogerkám a ty maj všude samé odkazy funguje. Když to začlo, tak mě to taky hrozně navnadilo a sjížděla tyhle stránky jak šílená. Naštěstí to rychle přešlo :DD Mě teda teď i drtí, že snad všechny holky dostaly k otestování lesk od lancome a 3/4 z nich o tom ani nepíplo. Na jednu stranu si holky za to co dělaj a kolik času tomu věnujou zaslouží nějaké odměny. Ale tohle se už hodně zvrhlo. Z modnich blogerek už sleduji asi jen Tebe,Ejvi,Pavlínu Jágrovou a školu stylu backstage. Je fakt, že u některých mě to velmi sklamalo. Nehledě na jejich neuvěřitelně arogantní chování. V komentech reagují jen na negativní komenty a k jedné jsem se koukla na ask a nestačila zírat. Neříkám, že se maj nechat urážet a co já vím co jim všem děje, ale pak už reagují arogantně na vše, co není áchací a hned jsme všichni závistivý, hnusní a nebo blbý. U kosmetických blogerek jen poslední dobou nestačím zírat, jak všechny došly názoru, že jsou mistři světa a vizážistky jsou levé a k ničemu. I ty komenty k tomu, že by těm vizážistkám měly ukázat jak se to dělá. Zapomínaj, že malujou jen sebe. No jsem se trochu rozepsala, ale jsem z toho celá rozpačitá a když jsem objevila blogy, nikdy jsem nečekala, že budu psát takovýhle vlastně negativní komentář. Terka

      Vymazat
  16. Mas pravdu. Priklad treba Czech Chicks, ktere navic ani jednu takovou spolupraci nepriznaji, jen hazi sponzorovane odkazy, ale okolo puvodu mlzi, pritom je jasne, ze to je zadarmo a ze samy by si to nikdy nekoupily. Petra lovely hair taky, outfity uz nema bez neceho zadarmo, reklamu prizna tak v polovine pripadu, je sice pravda, ze stejne porad nosi obleceni od vietnamcu, tak kvalitu nepozna, ale ze ji ty veci zadarmo pak neni blbe prodavat za bezne ceny, to je pekne trapne (hamty hamty). A takovych blogerek je spousta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna Hanka z CC byla jedna z těch která mě opravdu překvapila. Že mají sponzorované odkazy, to už beru tak, že to k blogování v určitých sférách patří a vlastně proč ne. Ale že i Hanka postla něco jako wishlist s přímými odkazy na Persunmall na které člověk musel kliknout, aby věděl o čem je řeč, mě skutečně zklamalo. Už jen proto, že jsem sama jejich čtenářka a jsou mi v určitých věcech inspirací, nemluvě o tom, že si poměrně pravidelně i kupuji věci z jejich eshopu. No zklamalo mě to..

      Petra sice nikoho nenutí, aby jí na něco klikal (její eshop ji živí, to chápu), ale člověk díky těm odkazům pod články pochopí, proč se z kosmetické blogerky najednou začala orientovat i na módu, bohužel.

      Vidíme to stejně, ono pokud člověk sleduje blogů více a má alespoň trochu o blogerkách přehled, pochopí, které z nich nejsou jaksi úplně férové ke svým čtenářkám.

      Vymazat
    2. Rozhodně nejsem z těch, kdo by někomu nepřál úspěch při podnikání, nebo nepochopil, že podnikání není charita a dotyčný si na tom musí vydělat. Ale po po dlouhé době jsem nedávno zabrousila na eshop bechick.com a doslova mi spadla brada, že tam holky prodávají hodinky Geneve za 8 stovek, který na ebay stojí sotva deset dolarů. U někoho, kdo se prezentuje jako "super, kvalitní, neokoukaná móda z LA" a furt se ohání tím jak lítá speciálně do LA vybírat ti nej kousky, mi to přijde opravdu sprostý a přes čáru. Přiznám se, že už ani blog holek tolik nesleduju, svým chováním a vyjadřováním u mě hodně klesly.

      A Veru, co se týče Petry, v tomto jí trošku křivdíš, zdá se mi, že už od začátku blogu dávala jak kosmetiku, tak outfity...

      Jinak ty asijský eshopy jsou taky vychcaný jak mraky :-) Nabízejí pár šušňů, no a protože se najdou lidi, co udělají ledacos pro deset dolarů, proto mají za směšnou cenu bannery všude na blozích :-) Na druhou stranu taky jsem neodolala a jednou to vyzkoušela a musím říct, že svetr není žádnej hadr a dostala jsem na něj spoustu pochval...na druhou stranu cenově by vyšel asi na 500 i s poštou, takže to nebyl nějakej deal z stovku :-). A kosmetiku zadarmo, co mi nevyhovuje, rozdávám po kámoškách a rodině, to by mě asi bylo trošku blbý prodávat:)

      Vymazat
  17. Pane jo, teď mi ale spadla brada :-) Sama blog nemám, pouze mám některé oblíbené na které koukám u ranního kafíčka a čerpám z nich inspiraci. Nutno podotknout, že poslední dobou není moc co čerpat. Od hlavy až k patě oblečení od asijských eshopů a k tomu drahá okoukaná kabelka... no teď už to dává smysl :-) Abych jen nehanila, stále se ještě ale najdou blogerky, které se umí hezky obléknout i v "normální" konfekci a inspirovat. Jen tedy pak zapláču nad tím, že se jedná o kousky například ze Zary, či Manga, které bohužel ve Zlíně a Olomouci nejsou... Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, s tou Zarou a Mangem máme celkem smůlu, ale ono třeba u takové Zary v posledních letech není vždy až tak o co stát co se týká kvality, já si třeba ráda zajdu do H&M v Mořicovi, kde mají moc pěkné kousky a i kolekci Divided :-)

      A přiznám se, taky mi občas spadne brada, když si přečtu podmínky některých eshopů a pak vidím, že do toho někdo opravdu jde..

      Vymazat
  18. Veru, mimo téma, ale šaty na fotce jsou ebay?

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Veru, to, o čem píšeš je hodně zajímavé téma a jsem za něj ráda. Myslím, že můžeš mnoha lidem trochu otevřít oči. Nikdymě nenapadlo o těch wishlistech uvažovat takhle. Ne, že by mě příspěvky o módě bez fotek jen s odkazy vůbec zajímaly, ale teda jestli to funguje takhle, že mají za každé kliknutí blogerky kredity, je to dost podrazácké. A s těmi neupřímnými recenzemi na ten který obchod. Mno, v pořádku to samozřejmě není, ale neříkej mi, že někdo soudný to těm blogerkám všechno zbaští. Nebo aspoň upřímně doufám, že ne :D

    Jen jedna věcná, v 5. odstavci odspodu máš blozím a mělo by být blogům, neber to jako rýpání, jen mě to praštilo do očí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba proti samotným wishlistum nic nemám, ani pokud pod nim třeba najdu odkazy. Ale pokud je to jen na jediný eshop či formou rovnou odkazu bez fotky, kdy na něj musím kliknout abych mela predstavu o čem je řeč, to mi nepřijde fer..

      Každopádně i ja sama mám ted naplánovaný tzv. wishlist a možná pod něj dám i odkazy na konkrétní eshopy, ale nebojím se, že u těch značek o kterých bude řeč by mne někdo mohl narknout ze skryté reklamy/spolupráce :-D

      Vymazat
    2. Být na místě sponzorské firmy, která daruje ať už kosmetiku, módní doplněk nebo oblečení, asi by mě dost vadilo, kdyby jej blogerka, která dostane onen produkt zdarma na vyzkoušení a recenzi, poté vystavila na bazar a účelem prodeje. Tohle by se mi prostě nelíbilo, a dala bych si to do podmínek. A vžiji-li se do kůže blogerky, která dostane produkt, který jí nesedí, tak jej buď odmítnu / když vím dopředu že to není nic pro mě / anebo pošlu jednoduše věc dál, a udělám někomu radost a podaruji ho. Rozhodně bych neprodávala např. použité rtěnky nebo řasenky z důvodu hygieny. Tot´ můj názor.

      Vymazat
    3. Ahoj..

      Upřímně, ani já si neumím představit, že bych nějaké blogerce dávala zboží k recenzi a ona posléze vše dávala k prodeji. jendak mě to jako prodejce stálo nějaké peníze a také, copak čtenáři takové recenzi budou věřit, pokud se zboží předává dále jako téměř nové, lehce použité?

      Já bych se domluvila(domlouvám se se sponzory na dvou věcech. Pokud mi věc nesedne, napíši to slušně, ale upřímně do článku a nebo věc vrátím a dostanu jinou, lépe vyhovující. Jde mi také o komunikaci ne že prostě dostanu něco zdarma, k čemu mi je nevyhovující produkt?

      Aktuálně mám rozjednanou krásnou záležtost, ze které jsem nadšená, komunikace na skvělé úrovni ruku v ruce se zájmem o to mi vyjít co nejvíce vstříc. A věřím, že nám vyjde i soutěž pro čtenářky, především díky nim je můj blog tam kde je a ráda jim poděkuji za přízen!

      Vymazat
  20. Ty tvoje ošklivé pobeďarované záda a paže s povolenýma svalama vypadají v těch šatech příšerně. Ty nemáš zrcadlo? A kup si žehličku, ty věčně zmuchlaná rádoby madam z vesnice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti za tvůj komentář, opravdu!

      Jen si nám všem předvedla co to znamená být hloupý anonym :-)

      Vymazat
    2. Bohužel musím souhlasit s anonymem. A ještě bych ráda dodala, že tvoje rýpání je opravdu k smíchu. Nechceš se začít konečně chovat jako dospělá ženská? Je to opravdu trapas..

      Vymazat
    3. Ano máš pravdu, vydělávat takhle na čtenářkách a ještě darované věci prodávat dále je skutečně trapas, obzvláště když se jedná o úspěšné a populární blogu.

      Já osobně považuji za znak vyspělosti nemít strach říct svuj názor a trvat si na něm na tolik, že se pod něj s čistym svědomím podepíši, na rozdíl od spousty jiných hrdinů.

      Vymazat
  21. Veru, asi jsi někomu opět šlápla na kuří oko, ale ono neuškodí udělat osvětu o tom, jak je to s těmi spoluprácemi s některými asijskými e-shopy (aby mi tu někdo nehejtoval, že všechny házím do jednoho pytle :)). Sama jsem měla před časem několik nabídek a ani jednu jsem na oblečení nepřijala a jednoduše proto, že mi přijde, že to oblečení za tu cenu nestojí. Když se koukne člověk na to samé ebay, tak se to dá najít za poloviční, třetinové a klidně ještě nižší ceny. To je další věc, co mi na tom vadí, mimo toho, co píšeš ty. Proč bych měla podporovat nějaký e-shop, který na výrobcích má šílenou marži a dal by se pomalu považovat za "zloděje"? To když už po té věci, tak toužím, tak si ji objednám z ebaye nebo si raději za ty peníze koupím látku a ušiju si věc sama a mám z toho daleko větší radost.
    Proto se mi líbí, co hodně propaguje Maruška (Co si dneska vezmu na sebe) a tím jsou tuzmské výrobky a i když dostává věci zadarmo, tak mi není známo, že by je obratem prodávala. Vidám je na ní opakovaně.
    Když jsem mluvila s blogerkami, co berou oblečení od asijských e-shopů, tak samy přiznaly, že by si danou věc nekoupily a jedna měla na sobě tričko, o kterém prohlásila, že je pěkné, ale hrozně smrdí čímsi i po několika vypráních. Takové oblečení bych měla i strach vzít si na sebe, i když nevím, co do materiálů dávají řetězce, protože o aféře, jak píše Martina výše, jsem také slyšela. A upřímně u jednoho velkého blogu (myslím, že víš, jaký mám na mysli) nechápu, že mají autorky zapotřebí brát spolupráci s asijskými e-shopy... Na jedné straně propagují drahé šperky, na straně druhé šunty z asijských e-shopů. Ano, některé věci vypadají na obrázku pěkně, ale pokaždé přemýšlím, zda jsou kvalitní a když je pak najdu za pár dolarů na ebayi, tak je pak vše hned jasnější...
    Když je mi nabídnutá nějaká spolupráce, tak zvážím, zda mi to za to stojí a hlavně jsem si vědoma toho, že já i můj blog mám nějakou cenu, byť nepatří mezi ty čtené. Věnuji tomu svůj čas a pokud nejsem o něčem přesvědčená, tak to prostě nepřijmu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru naprosto souhlasím s tvými slovy!

      Pokud pro mne má můj blog a moji čtenáři nějakou cenu, záleží mi na tom si tu důvěru udržet a toho se držím.

      marušku zatím neznám, poslala by jsi mi odkaz? Děkuji?

      Vymazat
    2. Ono je to poznat z tvého blogu, že má pro tebe cenu a čtenářů si vážíš. :)

      Má stránky, kam ale už dlouho nepřispívala http://cosidneskavezmunasebe.cz/. Vede na FB "deníček", kam přispívá každý den a najdeš ji pod Co si dneska vezmu na sebe a pod stejnou přezdívkou i na instgramu.
      Díky ní jsem objevila napříkld na fFeru prodejkyni Limi, která šije vintage kabelky, po které mé srdce už dlouho toužilo. :) Je pravda, že Fler dost propaguje, ale jsou to kvalitní prodejci, kteří dělají opravdu pěkné věci, žádné šílenosti ani nekvalitní věci, to je ale samozřejmě znát i na ceně. Nicméně ani ty se nezdají přemrštěné, obzvlášť když pak člověk dokáže ocenit kvalitu ušití a materiálu.

      Vymazat
  22. Musím říct, že článek je skvěle napsaný...mně se zatím ještě nestalo, že by se mi nějaká spolupráce líbila tak, že bych do ní šla. Nedávno mi přišlo na email spolupráce od nějakého eshopu s kvalitní "italskou" módou a chtěli abych o nich napsala článek a doporučila svým čtenářům za částku 200 Kč. Valila jsem na to oči jak blázen a po nakouknutí na jejich stránky jsem zjistila, že to jejich kvalitní zboží je ze serverů jako boohoo, aliexpress atp. Mám celkem skromný blog ale nikdy bych ho nezaprodala takovým věcem ani kdyby ta částka byla podstatně vyšší. Podle mě to dost určuje kvalitu blogu a tohle by mu akorát uškodilo. To si pak bloger musí říct co je důležitější, jestli pár stovek nebo laciný kus hadru a nebo kvalita jeho blogu.

    OdpovědětVymazat
  23. Já osobně jsem vyzkoušela 2x recenzi na zboží z Číny.."vyber za 15 dolarů" a my ti to pošleme. Fajn proč ne? Ale dalších 10 e-shopů jsem už ani nečetla a rovnou mazala. Na tohle bych neměla nervy :D. Zboží je o štěstí...někdy ti přijde věc, u které čučíš, že za takové peníze taková kvalitka a někdy to té ceně "200 Kč" odpovídá. Znám blogerky, které prezentují převážně e-shopy z Číny a nejsou to zrovna články, které by mě zajímaly. Už z toho důvodu, že prezentovaná věc stojí třeba 50 dolarů a více...a to je docela dost za takový kousek.

    Co já nesnáším je, když fashion blogerka přijme recenzi nebo spíše nucenou reklamu na telefon....já když četla podmínky (2000 slov v jednom článku, 500 v dalším, diskuze..blabla) a možná ten telefon "vyhraješ"...Tak tohle je ubohé...A dost blogerek mě zklamalo.

    OdpovědětVymazat
  24. Tak nakopnuté kozy (některé) se již hlasitě ozvaly na svých platformách ... :)

    Nicméně, souhlasím s tvým názorem a a říkám si, mají-li to opravdu určité dámy zapotřebí? Spíše se ptám, k čemu jim to je? Aby si tedy nekvalitní, často i nevkusný kousek jednou oblékly a pak ho s profitem (několika stokorun) prodaly na bazaru, atp.? Takto si skutečně potřebují vydělávat autorky blogů, které se jinak prezentují často luxusním životem, oblečením a doplňky za několik desítek tisíc? Říkám si, proč jim pár hadrů stojí za to často mystifikovat čtenářky? :-(

    Dále mě taky v poslední době strašně mrzí arogance blogerek... Přesně jak jsi psala, už to nejsou v mnohých případech ty "kamarádky", naopak se mi zdá, že čtenář je spíše obtěžuje, nesouhlasí-li s něčím, tak automaticky blogerku napadá, ne-li jí uráží, závidí jí (samozřejmě!), atp. To je také jeden z důvodů, proč už jsem opravdu dlouho nic neokomentovala a vůbec se do žádné takové diskuze nepouštěla. Prostě se mi zdá, že poslední dobou upřímnost blogerek ke svým čtenářům jaksi poklesla a to mě mrzí, vidím to i u blogerek, které sleduji od jejích začátků a jejichž názory na již zmiňované spolupráce, proti kterým se svého času velmi ostře vymezovaly, najednou kamsi vyčpěly a každý jejich post už je také ve stylu "darovanému koni na zub nehleď"... Mrzí mě to a jsem ráda, že na to má někdo podobný názor.

    Děkuji ! :)

    Kamča

    OdpovědětVymazat
  25. tak po dlouhe dobe co ctu opravdu hodnotny post! opravdu dobry clanek, diky za nej.

    OdpovědětVymazat
  26. ano blog - fashion blog je uzasny marketing. nastroj pro reklamu apod. - a potencionalni klienti blogerek - si urcite umi vybrat zda si dokaze blogerka udrzet uroven a nezaprodat se kdejakemu shopu. - samozrejme je to vzdy obraz autora blogu. drzim se toho - ne kvantita ale kvalita.

    OdpovědětVymazat
  27. Ahojky kočko, díky za Tvůj blog.

    To o čem píšeš je prostě byznys na internetu, reklamy jsou všude přítomné, klíčová je dneska reklama, na seznamu.cz, idnes.cz apod. Nemusíš na www stránkách ani nikde klikat a byznys jede. Stačí, že jsi na té dané stránce...když si čteš prakticky na netu cokoliv skoro všude je placená reklama...takže žádné překvápko. Jediný řešení je na stránky nechodit, ale co když si něco chceš přečíst, není pak východisko:-). Já nevím třeba když se nebude chodit na fotbalový zápasy, tak tu nebudou milionářští sportovci, ty jejich výdělky to je teprve nefééér např. vůči lékařům apod. ..Já to těm blogerkám kliďo přeju ty jejich výdělky z reklamy, např. recenzi proč dělat zdarma, to je taky práce, čas nad tím strávený... Ano, je potřeba si hlídat kvalitu to jednoznačně, být obezřetný, prostě nekupovat na těch a těch eshopech, no a je to vyřešený:-))). Měj se hezky, Lenka

    OdpovědětVymazat
  28. Ja se na to divam tak, ze to jsou mladounke holky, kteri to do takovych dusledku nedomysli. Maji moznost neco mit zdarma, tak po ni sahnou a jsou radi, ze jejich blogovani nekdo "oceni" tim, ze jim nabidne spolupraci. Levne a mene kvalitni veci jsou vesmes to, co vetsina mladych holek, coz jsou vetsinove ctenarky blogu, kupuje (muze si to dovolit). Takze ano, nam, kteri maji nejakou dobre placenou praci, vadi koukat na "sunty" ale cilove skupine blogu mozna ani ne... Je fine, kdyz blogerka vede sve ctenare k tomu, aby si cenili kvality a ne kvantity, ale ne kazda je takto zalozena a ne kazda ctenarka to oceni. Je to i vekem. Na HM uz nemam vek, v praci by to vypadalo dost prozvlastne, kdybych naklusala ve fesnem sacku z CA. Ale na prednasky na vysoke? Tam byl kazdy rad ze vubec na nejake sacko ke zkouskam neco nastradal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táni, ale tento článek není spoluprácím a už vůbec ne o mladých blogerkách, které jsou rády za každou věc zdarma..

      Přečti si pár komentářů pro pochopení o čem je řeč.

      Vymazat
    2. To jsem pochopila, proti spolupracim taky nic nemam, pokud davaji smysl. Nicmene me osobne marketingove "triky" nijak nezarazi a nevim zda je holky kteri si je davaji na svuj blog rozebiraji takto do dusledku, pripadne aregumenty co uvadis vubec zvazuji. A duvody uvadim vyse. I kdyz na "hadriky" nejsem, tak vim o jedne holcine co pusobi na instagramu a davovou psychologii prodeju ma podchycenou naprosto genialne a jsem si jista ze se ji dari. Coz je argument, ktery zdanlive sem nepatri, ale vystihuje poptavku. To co zminujes je jednani "s davem" a bez rozmyslu, aspon na me to takto pusobi. A firmy pro ktere je to vyhodne, toho vyuzivaji.

      Vymazat
    3. Ahoj Táňo, Veronika kritizuje mimo jiné i fakt, že některé blogeřice dostávají za svou práci (rozuměj za pár řádků rádobyrecenze) nějaký produkt, který v oné rádoby recenzi vychválí a vzápětí jej prodají na bazaru jako něco, co jim nevyhovuje. Ten samotný prodej je nejspíš v pořádku, už je ale zvláštní ta důvěra v to, co napíší.
      Pokud mi něco vyhovuje, nedělám ze čtenářů blbce a narovinu to přiznám. Pokud produkt vychválím, hned druhý den ho přece neprodám.
      A věcí k zamyšlení je v článku nad mým komentářem přece mnohem víc.
      Nechci být zbytečně útočná, ale od někoho, kdo nejspíš vystudoval VŠ a má do práce problém nosit sáčko z mainstreamového řetězce, bych očekávala alespoň základní čtenářskou gramotnost a rozhodně mnohem lepší češtinu. Vlada

      Vymazat
    4. Vladi děkuji za Vaši reakci.. po přečtění toho, že jsem pravděpodobně ve svých věku stará na H&M a že v saku z C&A bych se totálně ztrapnila, už si říkám, na který blog se tedy budu pravidelně chodit dívat...... :( Veru, děkuji za článek! Pěkný den všem, Martina

      Vymazat
  29. Ty jo, tak asijské eshopy ignoruju, takže jsem o těchto praktikách vůbec nevěděla. To si ale holky blogerky samy škodí a jednou na to dojdou. Díky za (pro mne) osvětu.

    OdpovědětVymazat
  30. Bojím se, že budu ukamenována, ale jak jsem na jednom z posledních videí Petry Lovely Hair (*schovává se před kameny*) viděla doporučení sluchátek, tak už jsem si říkala, jestli to ta holka trochu nepřehání. Není to závist. Nepřeju jí nic zlého, ať se jí daří, umí prodat, fajn.. ale sluchátka? Co bude příště?

    OdpovědětVymazat
  31. :) spolupracuju s choies a musím říct, že některé věci (hlavně boty) jsou o dost kvalitnější než Zara a HaM v poslední době. To, že denně vymýšlíme cesty, jak vás inspirovat a pobavit, to už taky přestáváte vidět ? :) dříve si lidi aspoň posty četli, teď už je problém jen to, že máme semtam triko za 15 dolarů zadarmo. Nevím, v nečem máš samozřejmě pravdu ale viděla bych to možná v trochu širším měřítku :)) - i když jde o můj názor, ten tvůj ti neberu

    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  32. Ja si myslim, ze balanc se da udrzet...ja treba Cinske e-shopy odmitam a na blogu opravdu presentuji jenom veci, ktere se mi opravdu libi. Ano samozrejme dostavam kosmetiku i obleceni, ale nosim a presentuji jenom to, co stoji za to.
    www.glamazonblog.com

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj, myslím si, že jsi to napsala výstižně ! Ale nemyslím si, že je vždy za vším spolupráce.. Mně třeba chodí nabídky od čínských obchodů, ať už to jsou prodejci "fejkových" kabelek a oblečení, nebo jiné e-shopy a já na ně zásadně neodpovídám. A přesto, když se koukneš ke mně na blog, wishlist tam najdeš .. a ne, opravdu nemám za každý proklik peníze, wishlist tam mám jako skutečný "seznam přání", který by ostatní mohl zajímat, ale také inspirovat. Každopádně s tebou souhlasím, poslední dobou mám pocit, že se blogouje jen za účelem získání věcí zdarma a ne pro radost a inspiraci druhým :)

    OdpovědětVymazat
  34. Děkuji za tento članek, protože jsem tak trošku v těhle vztazích nováček. Co se týče čtení blogů tak to už mám za sebou tak 3 roky vztahu :)) Co se týče svého blogu, tak ten mám ještě déle, ale ne o mode, jak to původně bylo myšleno.. což jsem teď chtěla změnit a začala psát zase o tom, co mě skutečně baví. A vůbec jsem netušila, že o tom ostatní blogerky nepíší. Vždyť to mě tak navnadilo, ten jejich zápal pro to, co mají skutečně rádi.. Ale teď vidím, že ani blogový svět není s růžovými brýlemi..

    http://katlynsfashion.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a přeji vám hezký den!

Veronika